RPA ofwel Robotic Process Automation is hot, sterker nog volgens Gartner is het één van de snelstgroeiende industrieën van 2018. Niet zo gek dus dat medewerkers zich steeds meer gaan verdiepen in deze technologie. Het is immers een groeimarkt waar de banen voor het oprapen liggen. Een goede achtergrond, lees een RPA opleiding en een ruime ervaring, is dan onontbeerlijk.
Welke RPA opleiding moet je kiezen?
Er zijn steeds meer aanbieders van RPA trainingen. Uiteraard zijn er de aanbieders van de software robots zelf die dit aanbieden. Uipath bijvoorbeeld biedt een hele reeks aan online trainingen aan. Andere bekende leveranciers van robot software, zoals Blue Prism werken weer samen met geselecteerde opleiders voor hun trainingen. Maar dan wordt je wel opgeleid in het gebruik van RPA software voor één systeem.
Het is daarom aan te raden, als je nog in de beginfase bent, om te kiezen voor een algemene RPA opleiding van een onafhankelijke aanbieder. Op deze manier leer je ook tijdens de training meer over de voor- en nadelen van de verschillende softwarepakketten voor RPA.
Start met de basis
Wil je eerst weten wat RPA is en of het voor jou of jouw organisatie van toegevoegde waarde is? Kijk dan naar een opleiding van een halve dag of een dag. Dit zijn vaak meer workshops, waarin je leert wat Robotic Process Automation is en hoe het werkt. Bijvoorbeeld aan de hand van een korte processimulatie. Je ziet de robots aan het werk en ervaart zo zelf de besparing in tijd en energie die deze je opleveren.
Zelf RPA implementeren binnen een afdeling
Uiteraard zijn er ook veel uitgebreidere trainingen beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is een 4-daagse RPA Technical training. In deze opleiding leer je uiteindelijk om zelf software robots te bouwen en te beheren. De software die je in dit geval gaat gebruiken tijdens de training is er één van de 3 bekendste aanbieders. Als je kiest voor een incompany training dan kan, indien reeds bekend, natuurlijk de training worden gedaan met behulp van jullie toekomstige software pakket.