Nationaal Onderzoek RPA – Hoe ver is Nederland met RPA?

De Nationale RPA Monitor 2020 is het eerste landelijke RPA onderzoek dat een betrouwbaar en objectief beeld geeft van de mate van adoptie van RPA in Nederland. Dit landelijke RPA onderzoek kijkt hoe ver Nederland is met Robotic Process Automation. Welke stappen zijn er al gezet? En wat kunnen we in 2020 verwachten?

Bijdragen aan dit onderzoek? Klik hier om mee te doen.

Waarom?

De Nationale RPA Monitor 2020 geeft niet alleen inzicht in de stand ten aanzien van RPA in Nederland, maar laat ook de ervaringen van Nederlandse organisaties met RPA zien. RPA is op dit moment dé tool om je bedrijfsprocessen verder te optimaliseren. Het is daarom zeer interessant om te weten hoe ver Nederland is op het gebied van Robotic Process Automation en hoe zich dit bijvoorbeeld verhoudt ten opzichte van de wereldmarkt.

Het doel van de Nationale RPA Monitor 2020 is om een bijdrage te leveren aan de digitalisering van Nederland. RPA Experts hoopt met dit RPA onderzoek kennisdeling te faciliteren, meer bewustzijn te creëren bij Nederlandse organisaties over de mogelijkheden van RPA en om praktijkvoorbeelden te delen. 

Wat wordt er onderzocht in dit landelijke RPA onderzoek?

Dit landelijke RPA onderzoek geeft niet alleen inzicht in de stand ten aanzien van RPA in Nederland, maar laat ook de ervaringen van Nederlandse organisaties met RPA zien. De Nationale RPA Monitor geeft antwoord op vragen zoals:

  • Hoeveel organisaties hebben RPA reeds geïmplementeerd?
  • Welke processen worden voornamelijk gerobotiseerd? Waarom worden deze processen geselecteerd?
  • Wat levert RPA een organisatie op? In welk tijdbestek worden de investeringen terugverdiend?
  • Is er weerstand tegen de implementatie van RPA in Nederlandse organisaties?

Meedoen?

Dit onafhankelijke onderzoek wordt uitgevoerd door RPA Experts onder ruim 1.000 respondenten. Hierbij werkt RPA Experts samen met verschillende partners. Iedereen die zich met processen bezighoudt binnen organisaties kan meedoen aan de Nationale RPA Monitor. Als je meedoet, maak je tevens kans op één van de drie trainingen voor je hele afdeling t.w.v. 2000 euro. Hierbij heb je keuze uit een RPA Labs training van RPA Experts, een Lean Six Sigma training van Bureau Tromp of een Agile Scrum training van Agile Scrum Group

Resultaten Nationale RPA Monitor 2020

De resultaten worden door RPA Experts en onze mediapartners gedeeld. De onderzoeksresultaten worden gepresenteerd met handige samenvattingen, heldere grafieken en leerzame inzichten. Zowel organisaties die op het punt staan om RPA in te voeren als organisaties die al meerdere stappen hebben gezet op het gebied van RPA kunnen veel baat hebben bij de resultaten. Dit verslag wordt als e-book verstuurd aan alle deelnemers. 

Sluit Menu