RPA developer opleiding: welke mogelijkheden zijn er?

Stel je wil als beginnend of ervaren software developer aan de slag met Robotic Process Automation (RPA), dan moet je een RPA developer opleiding volgen. Maar wat houdt zo’n opleiding voor RPA developer nu precies in?

Waar bestaat een RPA developer opleiding uit?

Een RPA developer opleiding bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste  leer je werken met de verschillende tools die worden gebruikt om robots te programmeren, ook wel bouwen genoemd.  Op het moment zijn er veel verschillende aanbieders van RPA software waarvan UiPath, Automation Anywhere en Blueprism de bekendste zijn. Vooral de eerste twee worden momenteel in Nederland het meest gebruikt. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere aanbieders zoals Kofax, Bluepond en Redwood Robotics. UiPath en Automation Anywhere  hebben een eigen academy waar je in verschillende modules leert werken met de mogelijkheden van de tools.

Ten tweede de tooling is niet het enige dat jou tot een goede RPA developer maakt. Naast de technische kennis is kennis van  het implementeren van  nieuwe robotsoftware binnen een bestaand IT landschap van groot belang als ook gedegen proceskennis. Je moet immers in staat zijn om het proces dat je wilt robotiseren goed te doorgronden. Een Lean of Lean Six Sigma opleiding is hiervoor van toegevoegde waarde. In deze opleiding leer je wat een proces is maar ook hoe je deze zo optimaal mogelijk inricht. Dit komt weer van pas bij het bouwen en robuust maken van je robot die dit proces gaat ondersteunen.

Een volgend belangrijk onderdeel van een RPA developer opleiding is de kennis en kunde van projectmatig werken. Het invoeren van RPA wordt altijd als een project uitgevoerd. Een methode die tegenwoordig veel wordt toegepast om projecten uit te voeren is de Scrum methodiek. Deze agile methodiek zorgt ervoor dat je gezamenlijk in een team, snel resultaten kan opleveren. Dit gebeurt door tussendoor deelproducten (bijvoorbeeld een deel van het te robotiseren proces) op te leveren en deze te laten beoordelen door de opdrachtgever (Product Owner genoemd in de Scrum terminologie).

Zit je erover na te denken om aan de slag te gaan of te ontwikkelen als RPA developer, dan is een traineeship bij RPA Experts een mooie manier om snel het vak te leren. In een korte periode wordt je klaargestoomd om zelfstandig bij klanten mooie robots te bouwen.

Hoe zie het RPA traineeship er bij RPA Experts uit?

Je start een traineeship met een groepje van ongeveer 3 tot 5 andere developers. Samen doorloop je in ongeveer 6 maanden het traineeship. In de eerste maand leer je werken met de software tools van UiPath en Automation Anywhere (in Nederland de grootste spelers, zoals we al vertelden). In de volgende maanden ga je aan de slag bij onze klanten. Tevens volg je meerdere opleidingen op het gebied van procesmanagement en Agile werken. Tijdens deze gehele periode wordt je actief begeleid door één van onze ervaren RPA developers.

Wil je meer weten over ons RPA traineeship of wil je je direct al aanmelden voor de selectiemiddagen? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Sluit Menu