Terugblik op het RPA Event 2019

Donderdag 31 oktober was het zover: het grootse RPA evenement van ons land vond plaats in Zeist. Meer dan 170 deelnemers waren afgereisd naar de bosrijke omgeving van Zeist om deel te nemen aan het RPA Event 2019. Het jaarlijkse RPA Event wordt door RPA Experts georganiseerd, specialist op het gebied van processen en RPA.

Er is tijdens het evenement veel kennis gedeeld op het gebied van RPA. Zo hebben sprekers van o.a. KLM, ING, Vattenfall, ROC Amsterdam en Gemeente Huizen hun ‘best practices’ gedeeld. Hieronder blikken we terug op een zeer geslaagde dag met inspirerende sessies, nuttige workshops en waardevolle informatie over de inzet van Robotic Process Automation binnen organisaties. 

Heb je het RPA Event 2019 gemist? Kaarten voor het RPA Event 2020 zijn nu in de verkoop. Klik hier voor meer informatie. Wil je meteen aan de slag met RPA? Volg dan een training. Bekijk hier ons trainingsoverzicht.

terugblik rpa event 2019

Plenaire sessies: van ‘Virtual Employees bij KLM’ tot ‘1300 robots bij ING’

Asher Lake, de eerste plenaire spreker van de dag, nam iedereen mee in de RPA reis die KLM tot nu toe heeft gemaakt. Door niemand meer saai, robotachtig werk te laten doen, wordt de ‘employee experience’ bij KLM vergroot. Tijdens de tweede plenaire sessie maakten we kennis met de 1300 robots bij ING. Jeroen van Genuchten gidste ons via het verleden en het heden naar de toekomst. Zo kwamen we te weten waarom ING al 10 jaar geleden voor robots koos en wat er nodig is om op te schalen naar 1300 robots.

Ook Nationale-Nederlanden, de NS en pensioenuitvoerder MN vertelden hun RPA verhaal. Zo leerden we van Nationale-Nederlanden over de voordelen van een RPA Center of Excellence en hoe RPA past binnen hun bedrijfsstrategie. Pieter Joosten en Vincent Hoogveld van de Nederlandse Spoorwegen vertelden op inspirerende wijze hoe drie RPA enthousiastelingen zonder budget leidde tot tientallen robots, tevreden medewerkers en meer efficiëntie bij de NS. MN informeerde de deelnemers over de weg van ‘business case’ tot ‘benefit tracking’ tijdens hun plenaire sessie.

Workshops: van ‘bouw je eigen robot met RPA Experts’ tot ‘RPA development bij PGGM’

Het plenaire programma werd twee keer onderbroken voor interactieve workshops in kleinere groepen. In totaal werden er tien workshops aangeboden met uiteenlopende onderwerpen. Zo kon je je eigen robot leren bouwen met RPA Experts, nam PGGM je mee in het werk van een RPA developer en kon je leren over de RPA implementatie bij Vattenfall.

ING, Rabobank, ROC van Amsterdam en gemeente Huizen lieten zien dat RPA veel voordelen biedt voor banken, overheidsinstanties en scholen. Dat niet alleen grote organisaties RPA implementeren, blijkt uit het verhaal van kinderopvang Smallsteps. Kinderopvang Smallsteps laat zien dat ook kleinere organisaties hard aan de weg timmeren met RPA.

Tijdens de workshops was er ook extra aandacht voor de linken tussen RPA & Agile werken en RPA & Lean Six Sigma. Deze workshops werden verzorgd door Bureau Tromp en Agile Scrum Group.

RPA markt: ontmoet de bekende softwareleveranciers en stel al je vragen aan adviseurs

Tijdens de goedverzorgde pauzes was er voldoende tijd om in gesprek te gaan met de verschillende softwareleveranciers op de RPA markt. Deelnemers konden hierdoor al hun vragen stellen op het gebied van RPA.

Bekijk de reportage van het RPA Event 2019

Marco van der Hoeven heeft een leuk filmpje gemaakt van het RPA Event 2019. O.a. Jelle Marius (dagvoorzitter van RPA Experts), Asher Lake (KLM) en Jeroen van Genuchten (ING) komen aan het woord over de trends in RPA.

Sluit Menu