Wat is een gemiddeld salaris voor een RPA Developer?

Stel je wilt aan de slag als RPA developer (goede keus!), dan wil je natuurlijk graag weten wat je ongeveer gaat verdienen. In dit blog beantwoorden wij deze vraag en bespreken we uitgebreid een RPA Developer gemiddeld verdient en hoe dit salaris tot stand komt. Naast een salarisindicatie, kijken we ook naar de verschillende (opleidings)mogelijkheden op het gebied van RPA development. Zo biedt RPA Experts bijvoorbeeld een uitdagend traineeship aan, waarbij je op meerdere momenten in het jaar kan instromen. Na het lezen van dit artikel, weet je precies wat je als RPA developer kan verdienen en hoe je jezelf tot RPA Developer kan opleiden.

Salaris RPA Developer

Naast uitstekende baanzekerheid, biedt een carrière als RPA Developer je ook een goed salaris. Het salaris voor een RPA developer hangt af van je kennis en ervaring. Gemiddeld ontvangt een RPA Developer een salaris van 2.500 tot 4.000 euro bruto. 
Tweakers deed in 2014 uitgebreid onderzoek naar wat een ICT’er verdient. Dit onderzoek kan je hier lezen. Hun conclusie is ook dat verreweg de meeste ict’ers een heel redelijk salaris hebben: namelijk tussen de 2000 en 4000 euro per maand. 

Hoe wordt het salaris van een RPA Developer bepaald?

Zoals eerder vermeld, het salaris van een RPA Developer is sterk afhankelijk van je werkervaring en van de (RPA-)opleiding die je hebt gehad.
Een junior Developer (3 – 5 jaar werkervaring) verdient simpelweg minder dan een medior of senior Developer. Als je meerdere werkgevers hebt gehad, betekent dit ook vaak een wat hoger salaris, omdat er meer ervaring is opgedaan. Opleiding speelt ook een grote rol. Dit kan zowel betekenen HBO of WO geschoold, maar ook opleidingen op het gebied van RPA. Zo zijn er meerdere certificaten die je kunt halen als RPA developer. De grote softwareleveranciers bieden vaak trainingen aan op hun eigen Academies. Zo heb je bijvoorbeeld UiPath Academy.  In dit artikel gaan we hier dieper op in. 

Laat je opleiden tot RPA Developer tijdens ons RPA traineeship

Zit je erover na te denken om aan de slag te gaan of te ontwikkelen als RPA developer, dan is een traineeship bij RPA Experts een mooie manier om snel het vak te leren. In een korte periode wordt je klaargestoomd om zelfstandig bij klanten mooie robots te bouwen.
Je start bij ons een traineeship met een groepje van ongeveer 3 tot 5 andere Developers. Samen doorloop je in ongeveer 6 maanden het traineeship. In de eerste maand leer je werken met de software tools van UiPath en Automation Anywhere (in Nederland de grootste spelers). In de volgende maanden ga je aan de slag bij onze klanten. Tevens volg je meerdere opleidingen op het gebied van procesmanagement en Agile werken. Tijdens deze gehele periode wordt je actief begeleid door één van onze ervaren RPA developers. Wat RPA Experts je precies biedt (informele werksfeer, opleidingen, jonge collega’s, etc.), lees je hier

Meer weten over ons RPA traineeship?

Kom langs om met ons een kopje koffie te drinken. We beantwoorden graag al je vragen. Vul hieronder het contactformulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Sluit Menu